top of page

Burrata nedir?

Güncelleme tarihi: 29 Tem 2021


İtalyanca’da tereyağı anlamına gelen burro kelimesinden türeyen Burrata peyniri, lezzetiyle tüm dünyada adını duyuran bir taze peynir çeşididir. Dünyanın en lezzetli ve en kaliteli peynirleri arasında yerini alan peynir, asıl olarak İtalyanlar’ın hiçbir şeyi ziyan etmeyen tutumlu davranışları sonucu ortaya çıkmıştır. Başlangıç olarak artan malzemelerin değerlendirilmesi amaçlanarak yapılan Burrata peyniri, muhteşem lezzetinden dolayı özel olarak yapılmaya başlanmıştır.


Günümüzde dünyanın en popüler peynir çeşitlerinden biri haline gelen peynir çeşidi, lüks restoranların menülerinde yer almayı başarmıştır. Mozzarella peynirinin üretiminden sonra arta kalanlar ile süt kremasının birleşiminden doğan Burrata peynirinin iç kısmında Mozzarella ve krema, dış kısmında ise ince bir kabuk halinde bir çeşit katı Mozzarella peyniri yer alır.


Manda sütünden yapılan peynir yoğun bir aromaya sahiptir. Burrata peynirine karakteristik aromasını veren de manda sütüdür. Taze peynir çeşidi olan Burrata peynirinin taze olarak oda sıcaklığında servis edilmesi önerilir. Tazeliğinden dolayı çabuk bozulur ve kısa sürede tüketilmesi gerekir.


İpeksi bir dokuya sahip olan peynir ilk olarak 1920 yılında İtalya’nın Puglia bölgesinde yapılmıştır. Yapımı oldukça zahmetli olan Burrata peynirinin tam lezzetine kavuşması için tecrübeli ve yetenekli ellere ihtiyaç vardır.


https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/burrata-peyniri-nedir-nasil-yapilir/#burrata-peyniri-nedir

735 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page